CUBO Golfplatz

LJUBLJANA

Die ruhige Umgebung von Smlednik, nur 15 Minuten Autofahrt von Ljubljana entfernt, hat 18 Löcher, die ganze 5.872 Längenmeter verbinden. Jedes Loch trägt seine eigene Geschichte, die Sie sicher faszinieren wird. Der Golfplatz heißt professionelle und Amateurgolfspieler willkommen, die sich in der Natur erholen wollen, und die Infrastruktur des Gebiets bietet auch anderen Besuchern viel Unterhaltung. Das Clubhaus beherbergt das beliebte Golf-Restaurant CUBO, in dem wir jeden Tag köstliche Mittag- und Abendessen zubereiten. Das Restaurant ist ein beliebter Rastplatz, an dem Fußgänger und Radfahrer gern Halt machen und die Schönheit der Natur genießen.

 

Geschichte des Golfplatzes

Der Bau des Golfplatzes begann Anfang 2007 nach Anweisung des Architekten Peter Škofic. Im ersten Jahr führte ein Team unter der Leitung des Autors des gesamten Projekts, Marko Štirn, alle Rohgeländearbeiten, Drainage auf Grünflächen und Tees sowie ein Bewässerungssystem durch und begrünte schon im Herbst die ersten neun Löcher.

Anfang 2008 wurden detaillierte Arbeiten an den weiteren neun Löchern abgeschlossen und im April wurden die Löcher begrünt. In der ersten Hälfte des Jahres 2008 begann der Bau des Clubhauses, des Ladens und des überdachten Abschlagplatzes.

Der Golfplatz wurde 2009 eröffnet. An den Objekten dominieren natürliche Materialien, die perfekt mit der idyllischen Umgebung des Golfplatzes übereinstimmen.

Auf dem Golfplatz fand zwischen dem 25. und 28. Juli 2012 das europäische Amateur-Golfturnier für Damen statt. Angemeldet waren 144 Teilnehmerinnen aus 25 europäischen Ländern. Hierbei handelte es sich um Teilnehmerinnen an der Spitze des europäischen Amateurgolfs, d. h. um Frauen auf dem Weg zu professionellen Golfspielerinnen.

Auf dem Golfplatz fand zwischen dem 8. und 12. Juli 2014 das europäische Amateur-Golfturnier für Damen statt. 20 Nationalmannschaften kämpften um den Europameistertitel. Beim Turnier, das unter der Schirmherrschaft der European Golf Association stattfand, wurde Slowenien von Katja Pogačar, Nastja Banovec, Ema Grilc, Ana Belac, Lara Ječnik und Taša Torbica vertreten.

Der Golfplatz wurde für die Top 100 Golfplätze in Europa nominiert, da er zu den schönsten Golfplätzen in diesem Teil Europas zählt.

Der Golfplatz war 2016 Gastgeber der Amateur-Europameisterschaft.

Im Januar 2018 wechselte der Golfplatz Smlednik seinen Besitzer, der durch Investitionen und Neuorganisation den Platz auf ein noch höheres Niveau heben und GolferInnen optimale Bedingungen bieten wollte.

Auf dem Golfplatz fand im Oktober 2020 das europäische Amateur-Golfturnier für Damen statt.

Posebna golf ponudba

GOLF NEOMEJENO

✔ 2 dni neomejene igre golfa

✔ 2 nočitev za dve osebi v CUBO hotel

✔ kulinarično razvajanje

DOBRODOŠLE DAME

✔ za dekleta, ženske, mame, hčere, babice in vnukinje

✔ 1 igralnino kupiš, 1 dobiš

✔ ponedeljki in torki do 12h

DESETKA ZA SVEŽE ZAMAHE

✔ 10 igralnin za 9 lukenj

✔ prvi golf zamahi

✔ brezplačna izposoja seta palic

Öffnungszeiten

Golf Platz: 8:00 do 19:00.
Driving range: 7:00 do 19:00.

Score karte

Preisliste

 • 18 Loch
  • 90 eur
  • 15 % Rabatt mit einer gültigen Karte des Golfverbandes Slowenien
  • 20 % Rabatt mit Diners Club Golf Card oder Diners Exclusive
  • FAIRWAY2HOTEL
   Alle Zahlungen mit 2 für 1 Gutscheinen werden mit einem Preis von 90,00 Euro berechnet, für jeden Wochentag. Bei 2 für 1-Gutscheinen ist es nicht möglich, Spielgebühren beim Turnier zu bezahlen (zwei Personen spielen während der Laufzeit).
 • 9 Loch
  • 60 eur
 • Junioren
  • Bis 18 Jahren zahlen Junioren 35 eur (18 Loch) und 25 eur fur 9 Loch
 • Driving Range
  • (34 Trainingsbälle)  3,oo eur, Toptracer range inclusive
 • Mieten
  • Cart 9-Loch : 20 eur
  • Cart 18-Loch : 30 eur
  • Trolley: 5 eur
  • Elektro-Trolley: 15 eur

PLATZÜBERSICHT

Der Platz mit seinen abwechslungsreichen 18 Löchern verbindet eine Länge von 5.872 Metern. Die schematische Darstellung der Löcher gibt auch einen kurzen Überblick über die Geschichte, nach der sie auch benannt wurden.

Luknja 1: Urlichova luknja

PAR: 4
HCP: 7
♦ 369m ♦360m ♦335m ♦331m

Ulrich, po slovensko Urh, je bil prvi znani vitez na bližnjem starem Smledniškem gradu, s katerega so tudi njegovi nasledniki več kot petsto let nadzorovali ravnino pod planinami in starodavno pot od Kamnika proti Škofji Loki in dalje v Italijo. Gospodje iz Smlednika pa so tudi v vasi zgradili cerkev, ki je posvečena prav njihovemu zavetniku, svetemu Urhu.

Luknja 2: Baronov rep

PAR: 5
HCP: 1
♦519m ♦511m ♦465m ♦465m

Baronov rep je ljudsko ime za območje v bližini golf igrišča Diners Cubo Ljubljana. Baroni Lazarini, lastniki smledniškega dvorca od leta 1795 do 1945 in ponovno od leta 1990 dalje, so v minulih stoletjih pomembno vplivali na Smlednik in okolico. Med drugim so financirali gradnjo nove smledniške župnijske cerkve, pomembnega arhitekturnega spomenika 19. stoletja.

Luknja 3: Smledniški Olimp

PAR: 3
HCP: 3
♦220m ♦201m ♦172m ♦172m

Na freski v svečani dvorani smledniškega dvorca, ki je delo švabskega slikarja Eustachiusa Gabriela, so upodobljene štiri skupine antičnih bogov, ki predstavljajo letne čase. Naročnik poslikave je bil Franc Jožef baron Smledniški, ki je z različnimi gradbenimi posegi dal dvorcu današnjo podobo. Zaradi prevelikih investicij je baron bankrotiral in bil prisiljen leta 1795 dvorec in posest prodati. S tem se je končalo pomembno, več kot sto let trajajoče obdobje baronov Smledniških.

Luknja 4: Pri debelem borovcu

PAR: 4
HCP: 17
♦335m ♦320m ♦316m ♦299m

Med Šmarno goro in Smlednikom včasih ni bilo prav varno potovati in v gostem gozdu, kjer je danes golf igrišče, so se popotniki ob mogočnem drevesu in blagoslovljenem znamenju oddahnili, saj so vedeli, da je pol nevarnosti že za njimi.

Luknja 5: Kvartopirski graščak

PAR: 4
HCP: 9
334m 326m 326m 281m

Na Starem gradu je bil graščak, ki je bil pri igrah s kartami tako zelo dober in prebrisan, da je vsak, ki se je spustil z njim v igro, izgubil. Ko ni imel več soigralcev, je k igri povabil samega hudiča in zakartal ne samo grad, pač pa tudi svojo dušo in hčerko, ki po ljudskem pripovedovanju baje še danes blodi naokoli, zakleta v kačo in čaka mladeniča, da jo reši.

Luknja 6: Ples s sabljami

PAR: 3
HCP: 13
125m 116m 116m 111m

V starih časih, ko so smeli nositi sablje le plemiči, so premožni kmetje iz Smednika in okolice plesali ples z lesenimi sabljami in s tem kazali samosvoj značaj. O tej posebnosti je pisal prvi kronist Kranjske dežele Janez Vajkard Valvasor.

Luknja 7: Turško kopito

PAR: 5
HCP: 11
469m 450m 425m 425m

Turki so s svojimi hitrimi konji večkrat ropali po tukajšnjih krajih in prišli tudi do cerkve na Šmarni gori. Po robu se jim je postavil skrivnostni starec, ki ga je turški poveljnik presekal s sabljo. Takrat je v osrčju gore zagrmelo in poveljnikov konj je z vso silo udaril s kopitom v skalo. Turki so okameneli za vedno in na mestu tega dogodka še danes stoji kapelica, ki jo imenujejo Turško kopito.

Luknja 8: Vi, ki hodite

PAR: 5
HCP: 15
455m 445m 438m 428m

»Vi, ki hodite na sveto Šmarno goro blagor vam!« je zapisal največji slovenski pesnik France Prešeren (1800 do 1849). Njegova pesem je hvalnica romanja na Šmarno goro in svojevrsten odgovor tistim, ki so hoteli romanja odpraviti. Šmarna Gora je še danes priljubljena izletniška točka prebivalcev Ljubljane in okolice.

Luknja 9: Valburgina noč

PAR: 3
HCP: 5
156m 147m 147m 138m

Valburgina noč je poimenovanje praznovanja plodnosti v noči od 30. aprila na 1. maj, značilno za nekatere dežele severne in srednje Evrope. V nemških deželah so v tej noči s kresovi odganjali čarovnice in zle duhove. Praznovanje je dobilo ime po opatici sveti Valburgi, po kateri se imenuje tudi bližnja vas Valburga z istoimensko cerkvijo.

Luknja 10: Kalvarija

PAR: 3
HCP: 10
140m 133m 133m 118m

Ttirinajst kapelic križevega pota pod starim Smledniškim gradom je danes glavna znamenitost tega območja. Poseben čar ji daje postavitev kapelic v ravni osi od gradu do Krvavega znamenja, kjer so v preteklosti sodili prestopnikom. Na tej osi se tako prepletata kazen in odpuščanje. Smledniška Kalvarija je hkrati tudi prvi primer krajinske arhitekture pri nas.

Luknja 11: Enajst trideset

PAR: 4
HCP: 18
333m 323m 323m 278m

Poveljnik turške roparske čete je bil tako prepričan, da bodo zlahka zavzeli tabor in cerkev na Šmarni gori, da je svojim pajdašem obljubil: »Ko bo ura v cerkvi zvonila poldan, bo moj konj zobal oves z oltarja v cerkvi.« Ura je bila tedaj ravno pol dvanajstih, ko se je nebo stemnilo, nastal je vihar in pojavil se je mož v beli obleki z ognjenim mečem. Prestrašeni Turki so se razbežali. V spomin na ta čudež na Šmarni gori še danes zvonijo poldan pol ure prej.

Luknja 12: Med Alpami in morjem

PAR: 5
HCP: 8
480m 470m 437m 437m

Dvanajsta luknja je posvečena Sloveniji, deželi med Alpami in Jadranskim morjem. Posebnost Slovenije je izjemno raznolika pokrajina na razmeroma majhnem območju. Na nekaj več kot dvajset tisoč kvadratnih kilometrih sreča obiskovalec alpske vršace, panonsko ravnico, kras in obmorski svet.

Luknja 13: Kozlovski rog

PAR: 4
HCP: 2
392m 378m 326m 319m

Pod Šmarno Goro je živel krut graščak, ki se mu je, kot kazen za njegove surovosti rodil sin s kozlovsko naravo in rogovi. Pokora in dobra dela njegove blage matere so končno prevladala in mladi graščak, rešen prekletstva, se je na koncu poročil prav s hčerko čolnarja, ki mu je njegov kruti oče povzročil največ gorja.

Luknja 14: Grajska ječa

PAR: 3
HCP: 12
138m 127m 117m 109m

Ena najstarejših ljudskih pesmi govori o krutem graščaku na starem Smledniškem gradu, ki je zaradi neplačanega novčiča pustil v ječi umreti svojega podložnika. Duh nesrečnika ga je zato preganjal do konca njegovih dni.

Luknja 15: Štirje zmaji

PAR: 5
HCP: 4
489m 473m 433m 433m

Zmaj je simbol slovenske prestolnice Ljubljane, gospodarskega, kulturnega in političnega središča Slovenije. Naslednica antične Emone, je bila ustanovljena v srednjem veku; takrat je dobila tudi svoje ime. Staro mestno jedro ima večinoma baročno podobo, mesto pa krasijo tudi številni novejši spomeniki. Ljubljana lahko obiskovalcu ponudi množico znamenitosti, ena izmed številnih pa je tudi Zmajski most, ki ga krasijo štirje zmaji.

Luknja 16: Jakobova školjka

PAR: 3
HCP: 14
107m 95m 95m 86m

Jakobova školjka je simbol romarjev in popotnikov. S školjko je upodobljen apostol Jakob starejši. Romanje na njegov grob Santiago de Compostela je od srednjega veka pa vse do današnjih dni najpomembnejša evropska romarska pot. Njemu sta posvečeni tudi dve cerkvi v okolici, v Hrašah pri Smledniku in na Katarini nad Ljubljano.

Luknja 17: Stari grad

PAR: 4

HCP: 6

370m 349m 322m 315m

Nastanek starega Smledniškega gradu sega že v 12. stoletje. Kasneje večkrat prezidan in razširjen grad so sredi 17. stoletja opustili in se preselili v nov dvorec v vasi Valburga, prvotni grad pa je postopoma propadal. Naš pesnik Simon Jenko je o slikoviti ruševini zapisal: »Zelen mah obrašča zrušene zidove, veter skoznje diha žalostne glasove.

Luknja 18: Osamljeni orel

PAR: 5
HCP: 16
452m 452m 436m 412m

“… kot osamljeni orel sem letal po domovini širni …,” tako je idejni vodja golf igrišča Marko Štirn, opisal svoje občutke pri iskanju posameznikov, ki bi zaupali in podprli njegovo zamisel o izgradnji tega prelepega golf igrišča. Uspel je, naj uspe tudi vam doseči svojega orla.

Frontend components are not configured properly. Please contact technical support.